ЛОГО
Второ ОУ „Гоце Делчев“, гр. Гоце Делчев

…в дните преди Възкресение

Ученици от Второ ОУ „ Гоце Делчев“, гр. Гоце Делчев и от СУ „Никола Вапцаров“, гр. Хаджидимово, се срещнаха с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим по повод предстоящите  Великденски празници.

На Велики понеделник, 18 април 2022 г, малчуганите от 2. б и 2.в на Второ ОУ  изпълниха рецитал, посветен на славното Христово възкресение и дариха хранителни продукти за социалната кухня към митрополията, осигурени от техните семейства.

За радостта от предстоящите празници допринесоха и второкласниците на училището в Хаджидимово, които подариха свои тематични апликации и рисунки при гостуването си на Велики вторник, 19 април 2022 година.

Децата с любознателност изслушаха митрополит Серафим, който им разказа за събитията, случили се в седмицата преди и по време на Христовото възкресение. Голям интерес предизвика историята за символиката и традицията за боядисване на яйца. Владиката с радост изслуша и отговори на всички въпроси, зададени му от малките ученици.

Приятните срещи завършиха с благослов от митрополит Серафим към децата, техните учители и родители и пожелания за светли възкресни празници.

Share on facebook
СПОДЕЛИ